Energielabels

Waarom een energielabel?

Per 1 januari 2021 is het verplicht om een energielabel te vermelden bij het te koop of te huur aanbieden van uw woning.

Het energielabel geeft inzicht in de energetische kwaliteit van de woning. Een woning met label A is zeer energiezuinig waardoor de bewoners profiteren van lage energiekosten en een hoger woongenot. Daarnaast zijn woningen met een beter energielabel meer waard en worden ze sneller verkocht. Het energielabel kan ook van pas komen bij het afsluiten van een hypotheek. Veel banken hanteren betere voorwaardes bij een hoger energielabel.

 

Het energielabel komt voort uit de Europese klimaatdoelstellingen en is onderdeel van het Energieakkoord. Hiermee voldoet Nederland aan de EPDB (Energy Performance of Buildings Directive), de Europese richtlijn voor de bepaling van de energieprestatie van gebouwen. Het doel is om de energieprestatie van gebouwen te verbeteren om zo de CO2-uitstoot terug te dringen.

"Snelle afspraak voor inspectie mogelijk"

Het nieuwe energielabel is een stuk nauwkeuriger en uitgebreider. Op het label staan onder andere de energielabelklasse, het primair fossiel energiegebruik in kWh per m² en het aandeel hernieuwbare energie. Ook worden bespaar- en verbetermogelijkheden op het energielabel weergegeven.

 

Wij helpen u graag verder met uw energievraag. Via onze website kunt u contact met ons opnemen.

Klik op de afbeelding om een voorbeeld energielabel te bekijken

"Definitief label binnen 3 werkdagen na inspectie"

Bij de verkoop of verhuur en oplevering van je woning was je al verplicht om een energielabel op te laten stellen. Wat er is veranderd is de manier waarop het energielabel wordt vastgesteld. Per 1 januari wordt het energielabel bepaald op basis van NTA8800. Dit doet een gediplomeerd adviseur welke werkt voor een BRL9500 gecertificeerd bedrijf.

 

De adviseur stelt het energielabel op aan de hand van een gebouwopname ter plaatse en registreert het label vervolgens in de landelijke energielabel-database EP-online van de Rijksoverheid. Bij een vergunningsaanvraag wordt er een concept energielabel berekening gemaakt en toetst de energielabel-adviseur of het gebouw voldoet aan de minimale BENG-eisen (Bijna Energie Neutraal Gebouw). Energielabels voor nieuwbouwwoningen worden altijd opgesteld volgens de detailmethodiek.

Berry Geefhuysen
EP-W/B adviseur

06 – 1850 1420
info@labelvooruwhuis.nl

Tarieven

Wij komen graag ter plaatsen om uw energielabel te berekenen. Daarbij hanteren wij de volgende tarieven incl. voorrijkosten:

Prijzen zijn inclusief BTW

Onze klanten aan het woord

Onze werkgebieden

Wij werken o.a. in de volgende gemeenten

Wat wij nog meer doen

Waardebepaling

A short description of the workshop and how the visitor will benefit from it.

Lees meer >>>

Bemiddeling

A short description of the workshop and how the visitor will benefit from it.

Lees meer >>>

Taxaties

A short description of the workshop and how the visitor will benefit from it.

Lees meer >>>

Energielabels

A short description of the workshop and how the visitor will benefit from it.

Lees meer >>>

Je aanvraag bij Label Voor Uw Huis

Extra toelichting